Verksamhetsberättelse 2018

Leksands Demensförenings styrelse har under år 2018 varit

Beth Holzmann ordf o sekr.

Ingrid Bröms

Sören Hagman

Margareta Jobs v.ordf.

Kristina Adolfsson

Styrelsesuppleanter har varit

Doris Bergström

Tobias Nygårds

Jan Gattu

Adjungerad Helene Sunnanängs kassör

Revisorer har varit Inga Matsson Lissel och Maj – Britt Pettersson Suppleant Ulla-Britt Munch.

Vi har under året bytt till bankgiro. Blanketter har tryckts upp.

Valberedning har varit Agneta Hysing och Laila Labraaten.

Styrelsen har haft möte 15 jan. 12 febr 12 mars, Årsmöte 20 mars, 16 april, 14 maj, 27 aug. 8 okt. 5 nov.

På vårt årsmöte 20 mars deltog 35 personer. Där fick vi förutom årsmötesförhandlingar höra Matta Ingels berätta om sina år på Dalaradion.

30 personer kom på utflykt till Stiftsgården i Rättvik den 21 aug. där vi fick lunch och berättelse om gården.

Grötmöte den 4 dec. på Edshult. Rådånk från Rättvik underhöll med historier o musik. Tidigare på dagen hade de spelat för de boende.

Föreningen har under året haft två anhörigcirklar. En på våren o en på hösten. Vi har då haft samarbete med demenssköterska, anhörigkonsulent och biståndshandläggare på kommun.

Den 7 april var det nätverksträff på Moskogen. Beth o Kristina deltog från oss.

Där fick vi undervisning i framtidsfullmakt. En ny konsulent för oss presenterade sig, Anette Svensson.

Föreningen har bjudit på kaffe och underhållning på Edshult vår o höst

Minnenas journal har vi prenumererat på till Edshult o Dagverksamheten.

Vecka 40 var det anhörigvecka i kommunen. Vi var med o hjälpte till när det var föreläsning på Edshult. ” Man vill ju inte vara till besvär ” var titeln på föreläsningen.

Då vi ansåg att det var dålig uppslutning på föreläsningar vi haft året innan så har vi legat lågt med det i år.

Vid årets slut var vi 83 st medlemmar, en ökning med 3 personer sen förra årsslutet

Slutord: Ett år går fort när allt är som det ska. För en anhörig kan en dag vara som ett år. Var ska man få kraft att orka ? Föreningen vill vara till hjälp och vårt mål är att stötta både den sjuke och den som står bredvid.

Därför har vi studiecirklarna som har blivit ett medlemsstöd till varandra i samma situation.

Vi anser att kunskap är viktig i den här frågan o kommer att satsa på föreläsning till nästa år.

Att föreningen behövs vet vi o siffrorna talar för sig själv. Vi har ökat i medlemsantal närmare 25 % på två år !

Stort tack till alla våra medlemmar !

Leksand febr 2018